"Malament, si les teues opinions no són conseqüència de les teues passions; pitjor encara, si les teues passions són conseqüència de les teues opinions". Joan Fuster



dimecres, 4 de gener del 2012

Llums (i ombres)


Entre el vent de la muntanya i les brises marjalenques, i amb l'ordinador oportunament desconnectat la major part del temps, ha anat discorrent aquesta primera i lluminosa setmana de l'any. Matins resplendents i vesprades diàfanes, a cavall entre la serra i la mar, amb l'avantatge --sóc persona estalviadora-- d'haver pogut reservar alguns dies de vacances per fer més passadores aquestes dates i veure de carregar piles per les batalles que s'anuncien. Les ombres, una vegada més, les posen les notícies que constaten la vertadera magnitud del saqueig al qual ha estat sotmès aquest País, i la confirmació que qui seguirà carregant amb les conseqüències de l'espoli no serà la banda de deshonrats, inútils i vividors (molts d'ells majoritàriament votats, tot s'ha de dir) que ens han portat fins ací. Pel moment, però, farem per seguir arreplegant d'ací i d'allà tanta llum com puga ser, i anirem deixant-la en el rebost per quan convinga. Ho demane en la carta que, fa una estona i com tots els anys, he posat a la burreta: tota la llum possible, per a mi i per aquells als que m'estime; i ja posats i si poguera ser, que qui ens ha portat tantes foscors acabe pagant-les a bastament i amb interessos. I la voluntat, és clar, que una camisa tampoc no sobra mai...







6 comentaris:

  1. I jo m'afig a demanar el mateix que tu.. i la voluntat però en lloc d'una camisa... millor un pintallavis.

    ResponElimina
  2. La llum la tindràs, la camisa potser també, però que la colla d'arrabassa-carteres pague la foscor que ha produït, ja te dic jo que no.

    ResponElimina
  3. Tant debò ens poguéssim quedar amb les llums i esborréssim les ombres ...de tant negre fan pudor de socarrim , que la camisa almenys sigui del teu gust!

    ResponElimina
  4. Un pintallavis està bé, novesflors ;) A mi no m'han portat la camisa, però he de dir que no s'han portat gens malament.

    Jp, em tem que tindràs raó... però mira, per demanar que no quede, que al cap i a la fi tampoc va malament somniar una mica (només per veure'ls com a Camps, encara que al final l'absolguen, ja pagaria la pena)

    Massa ombres, Elfreelang, però fins i tot amb elles caldrà anar endavant... Pel moment, i per compensar les retallades, he decidir tornar a deixar de fumar, que vulgues o no és un pressupost; així que entre la ràbia i el mono, si em posen al Rajoy davant, crec que directament me'l menge...

    Gràcies als tres, i que hagen vingut ben carregats!

    ResponElimina
  5. La pregunta és: t'has portat bé o han estat ells més generosos del que calia? Mira als de la Genealritat, amb 'lo bé' que es porten i el poc carbó que menjaran (no ens fem mala sang...)

    ResponElimina
  6. Ahí em poses en un compromís, Cinderella... Jo diria que han estat generosos, perquè molt bon xiquet no he estat; però tan remalo com aquells de la Generalitat, tampoc, i com tu dius ells no es priven de res. Així que una per l'altra (i que hagen vingut carregats també per tu, clar ;)

    ResponElimina